Industrieel interieur

In dit artikel gaan we het hebben over een industrieel interieur. We behandelen een aantal vragen rondom een industrieel interieur. Bijvoorbeeld; wat zijn de kenmerken? Wat voor soort meubels zijn er in deze stijl? Wat voor soort lampen zijn er in deze stijl? Heb je ook deuren in industriële stijl? Welke kleuren zie je vaak terug hierin? Wanneer is deze interieur stijl ontstaan? Dit en meer lees je in dit artikel!

Industrieel interieur

Wat zijn de kenmerken van een industrieel interieur?

Een industrieel interieur is herkenbaar aan het gebruik van robuuste, stoere materialen. Denk bijvoorbeeld aan (houten) vloeren met een lichte olie- of waslaag, muren van baksteen, beton of staal en plafonds met houten balken. Een industrieel interieur heeft vaak een ruwe uitstraling.

Doordat er in een industrieel interieur veel aandacht is voor het behoud van oude, robuuste elementen, draagt dit interieurtype bij aan het karakter van een huis of appartement. Het geeft sfeer en maakt het huis of appartement uniek.

Een ander kenmerk van een industrieel interieur is het gebruik van (zichtbare) constructiematerialen in het ontwerp. Zo zie je in een industrieel interieur vaak (zichtbare) kabels, pijpen en constructiematerialen als staal of beton. Dit maakt het interieur stoer en robuust.

Wat voor soort meubels zijn er in deze stijl?

In een industrieel interieur past stoere, robuuste meubels. Houten meubels met een (lichte) olie- of waslaag zijn hier erg geschikt voor. Ook maken metalen meubels, zoals bijvoorbeeld een kast van staal of tafel van metaal, het interieur stoer en robuust. Daarnaast zijn er ook meubels met (zichtbare) constructiematerialen, zoals kabels of pijpen. Dit geeft het interieur een stoere en robuuste uitstraling.

Wat voor soort lampen zijn er in deze stijl?

In een industrieel interieur past stoere, robuuste verlichting. Denk bijvoorbeeld aan een lamp van staal of een lamp met (zichtbare) kabels of pijpen. Dit geeft het interieur een stoere en robuuste uitstraling.

Heb je ook deuren in industriële stijl?

Ja, in een industrieel interieur kun je ook deuren in industriële stijl gebruiken. Deze deuren zijn vaak stoer en robuust. Denk bijvoorbeeld aan een deur van staal of een deur met (zichtbare) kabels of pijpen. Dit geeft het interieur een stoere en robuuste uitstraling. Bekijk bijvoorbeeld industriële deuren bij Deurenplaza.nl.

Wat kost zo'n deur? Dat is afhankelijk van een aantal dingen: 'Wat kost een deur?'

Fleur je deur wat op met wat stoere planten: "Fleur je deur op met planten"

Welke kleuren zie je vaak terug hierin?

In een industrieel interieur zie je vaak stoere, robuuste kleuren. Denk bijvoorbeeld aan (donkere) kleuren zoals zwart, grijs of bruin. Dit geeft het interieur een stoere en robuuste uitstraling. De kleur zwart zie je vaak terug op meubels, kozijnen of deuren. Je kunt ook zelf je deur zwart verven. Lees dit artikel om hier over te weten te komen. 

Wanneer is deze interieur stijl ontstaan?

De industriële stijl is ontstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw. Deze stijl is geïnspireerd op de Fabrieken uit die tijd. In de jaren 50 en 60 kwam deze stijl weer terug in de vorm van het loft leven. Dit is een woonvorm waarbij mensen wonen in oude fabrieken of pakhuizen. Deze woonvorm is erg populair in Amerika en Europa.